Novosti

Pozivamo škole da se uključe u aktivnosti izložbe #filantropija…?

Filantropski fond - Zajedno za zajednicu

Velika izložba #filantropija….? bit će otvorena u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca od 2. do 31. listopada 2016. godine. Kroz cijelu izložbu provlači se pitanje: A što možeš ti učiniti? kojim se želi građane potaknuti na promišljanje i proaktivno djelovanje u svojoj zajednici.
Izložbu je moguće pogledati samostalno ili uz stručno vođenje.
Očekivano trajanje obilaska izložbe je ukupno jedan sat, a ulaz na izložbu i organizirani obilazak besplatan.
Pozivamo škole da se prijave za vođeni obilazak izložbe   #filantropija…?


 

Stručno vođenje bit će organizirano po grupama (maksimalno 30 djece), uz prethodnu najavu i dogovor termina (8:00, 9:30, 11:00, 12:30, 14:00 a moguće je i dogovoriti termin u popodnevnim satima).

Interaktivne točke na prvom katu su:

  • Filantropija u boji  (Aktivnost prikladna za niže razrede) - bojanje crteža građevina i spomenika koje su kroz povjest izgradili pulski filantropi. Nastali radovi će radovi biti izloženi i postat će dijelom izložbe.
  • Kaligrafski kutak (Aktivnost prikladna za sve uzraste) - posjetitelji će imati prilike okušati se u umjetnosti lijepog pisanja – kaligrafiji, te uz pomoć predloška abecede ispisati vlastito ime, što će moći ponijeti sa sobom.
  • Izrada mozaika „Beskonačno putovanje ka ljubavi“  (Aktivnost prikladna za sve uzraste) - Svaka zainteresirana škola izradit će dio mozaika na nastavi likovnog, likovnoj grupi ili sl. te ga prilikom posjete izložbi položiti na odgovarajuće mjesto na velikom mozaiku. Simbolika izrade mozaika je da nitko nije u mogućnosti učiniti sve, ali svatko može učiniti nešto. Veliki mozaik će, nakon zatvaranja izložbe, biti doniran Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Pula.
  • Radionica: Inovativni modeli razvoja filantropije (Aktivnost prikladna za 7. i 8. razrede, srednje škole te studente) - Unutar 45 minuta učenici i studenti će raspravljati o inovativnim modelima i načinima kojima se može potaknuti razvoj filantropije u zajednici. Ideje proizišle iz rasprave ispisat će se na zid i kao takve postati dijelom izložbe.

 

Osim ovih interaktivnih djelova izložbe moguće je uključiti se i u druge aktivnosti kao što su:

  • Literarni natječaj: „A što mogu ja učiniti?!“ - Tijekom trajanja izložbe, učenici koji su posjetili izložbu, moći će poslati svoje sastavke na temu filantropije, dobročinstva i aktiviranja u svojoj zajednici, a najbolji radovi će biti nagrađeni
  • Kviz o filantropiji - Tijekom listopada, planira se održati kviz o filantropiji, filantropima, odnosno izložbi.
  • Filantropska ruta po Puli  - U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Pule osmišljena je interaktivna mapa koja vodi od jednog do drugog mjesta i „priča priču“ o pulskim filantropima na zanimljiv način. Naime, sadrži pitanja o mjestima koja se obilaze, a kartu ispunjenu odgovorima sa svojim podacima posjetitelji mogu ubaciti u kutiju u Svetim srcima iz koje će se predstavljanju rezultata izložbe, 28.10. izvući i nagraditi sretni dobitnici. Mapa će biti dostupna u Turističkoj zajednici Grada Pule i Galeriji Sveta srca za vrijeme trajanja izložbe.
« Povratak na novosti