Novosti

Poziv na sudjelovanje na konferenciji "Filantropija – oslonac održivih zajednica"

Filantropski fond - Zajedno za zajednicu

U sklopu projekta „Filantropija – oslonac održivih zajednica“ Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, zajedno sa svojim partnerima na projektu, organizira Konferenciju pod istim nazivom.

Konferencija će biti i dijelom programa Tjedna filantropije koji se ove godine po prvi puta obilježava u cijeloj Hrvatskoj. Organizator Tjedna filantropije je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj, dok su suorganizatori: Regionalna zaklada za lokalni razvoj „Zamah" iz Zagreba, Slagalica - zaklada za razvoj lokalne zajednice, Osijek, Zaklada "Kajo Dadić" iz Splita i Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Pula.

Konferencija će se održati u Puli, u subotu 1. listopada 2016. godine, u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca, na adresi De Villeov uspon 8.

Program konferencije je sljedeći:

11:30 Registracija sudionika
12:00 - 12:05 Uvodne riječi i pozdravni govori
12:05 - 12:15 Prvo nacionalno istraživanje o stanju filantropije u Republici Hrvatskoj - preliminarni rezultati
12:15 - 13:30 Predavanje - Inovativni oblici i budućnost zakladništva
13:30 - 14:30 Pauza za ručak
14:30 - 15:30 Panel diskusija I - Uloga žene u filantropiji nekad i danas
15:30 - 15:45 Pauza za kavu
15:45 - 17:00 Panel diskusija II - O razlozima i motivima za filantropska djelovanja – gdje počinje samopromocija, a završava dobročinstvo? Philanthropymark – nagrada ili promocija?
 

Projekt „Filantropija – oslonac održivih zajednica“ financiran je iz sredstava Europske unije putem Programa: IPA 2012 Poticanje inovativnih oblika filantropije u lokalnim zajednicama za potporu održivosti organizacija civilnog društva i sufinanciran od Ureda za udruge Vlade RH.

Više fotografija možete pogledati unutar sljedećih galerija
« Povratak na novosti