Novosti

Održano predstavljanje rezultata interaktivne izložbe #filantropija…?

Filantropski fond - Zajedno za zajednicu

Danas je održano predstavljanje rezultata izložbe #filantropija…? u Muzejsko galerijskom prostoru Sveta Srca u Puli. Specifična priroda ove izložbe – njena interaktivnost i niz popratnih sadržaja u kojima su mogli sudjelovati svi posjetitelji (odrasli i djeca svih uzrasta), na način da svatko svojim malim doprinosom utječe na postignute ciljeve, rezultirala je velikom uključenosti publike. Upravo tome svjedoče predstavljeni rezultati predstavljeni na ovom događaju. Javnosti su prikazani inovativni načini kako publika može dobiti novu ulogu u organiziranim kulturno-društvenim sadržajima, za ovu priliku u cilju promocije filantropskog djelovanja. Slike, crteži, mozaik, radovi, rezultati kviza i literarnog natječaja dio su velike priče koja je u listopadu bila otvorena za sve građane te je ovim predstavljanjem simbolično otvorena mini-izložbu svih navedenih rezultata koja će do zatvaranja izložbe 31. listopada, činiti dodatak originalnom postavu.

Nakon uvodnih govora autora izložbe Andreja Badera, ravnatelja arheološkog muzeja Darka Komše i gradonačelnika grada Pule Borisa Miletića, Helga Može Glavan predstavila je rezultate izložbe, postignute brojke i utjecaj. U prvih 28 dana izložbu je posjetilo preko 4700 posjetitelja, od čega 2140 djece i mladih, 83 grupe, 8 srednjih i 16 osnovnih škola te tri sveučilišne grupe i 8 vrtića. U simbol izložbe, veliki drveni svjetionik, zabijeno je ukupno 1340 čavlića. U dvije postavke izložbe koje su pratile evidenciju prikupljanja donacija zabilježeno je 315 komada boca u akciji prikupljanja povratne ambalaže u udruzi Naš san njihov osmijeh te 3029 kg odjeće u akciji prikupljanja odjeće u Crvenom križu Pula od početka trajanja izložbe. Podsjećamo, izložba traje još nekoliko dana tako da brojke nisu konačne!

Akcija prikupljanja novaca za cipele u suradnji s udrugom Naš san njihov osmijeh pokazala se posebno uspješnom te je skupljeno 1.300,00 kuna. Donacija cipela ostvarena je u suradnji s tvrtkom Pittarosso, koja je pokazala interes za pomoć potrebitima te za svake kupljene cipele od prikupljenog novca, donirala još jedne. U ime Pittarossa predstavljanju je prisustvovala Luciana Derossi, voditeljica poslovnice Pula koja je cipele predala odgajateljici u Dječjem domu Ruža Petrović, gđi. Danijeli Vukelja.

Predstavile su se i organizacije suradnici na izložbi. U ime Gradskog društva Crvenog Križa Pula govorila je Jasna Vekić, predsjednica koja je ujedno i predstavila rad Humanitarne mreže Grada Pule, InnerWheel klub Pula predstavila je Danijela Križman Pavlović, predsjednica, a Rotary klub Pula trenutni predsjednik Germano Fioranti. Lions club Pula i ideju lajonizma predstavila je Branka Orlić, a udrugu Naš san njihov osmijeh predsjednik Igor Loparić.

REZULTATI LITERARNOG NATJEČAJA

Ovom prilikom predstavljeni su i rezultati literarnog natječaja „A što mogu ja učiniti?“. U kategoriji 1.-4. razreda osnovne škole na talijanskom jeziku najbolji je rad napisala Meri Buić iz 4. razreda OŠ Edmondo De Amicis iz Buja. U istoj kategoriji na hrvatskom je jeziku najbolji rad Leone Jalšovec iz 4. razreda OŠ Vladimira Nazora iz Krnice. U kategoriji od 5.-8. razreda na talijanskom jeziku najbolji je rad Jane Raguž iz 6c razreda OŠ Kaštanjer, a najbolji rad na hrvatskom u toj kategoriji napisala je Lara Fabris iz 8b razreda OŠ Veli Vrh iz Pule. Pobjednice natječaja nazočile su programu i preuzele svoja priznanja i nagrade.

REZULTATI ON-LINE KVIZA O FILANTROPIJI

On-line kvizu o filantropiji u kategoriji od 1.-4. razreda osnovne škole pobjedila je Mija Mijić iz OŠ Mate Demarina iz Medulina, u kategoriji od 5.-8. razreda osnovne škole pobjedu je odnio Andi Antolović iz OŠ Divšići dok je Sedina Nadarević iz Srednje škole Mate Blažina iz Labina najbolje riješila kviz u kategoriji srednjih škola. Pobjednicima kviza nagrade će biti poslane poštom.

Na koncu svečanosti Višnja Popović, ravnateljica Škole za Odgoj i obrazovanje preuzela je crtež „Valerijin park“ koji su bojali posjetitelji izložbe, a koji je nacrtala Mia Duić, učenica osnovne škole Kaštanjer,  veliki dugo iščekivani mozaik od 36 dijelova simbolički su preuzeli Mladen Jašić, pedijatar Opće bolnice Pula, Sibil Benčić, glavna sestra pedijatrije te Irina Pucić, pomoćnica ravnateljice za sestrinstvo. Gosti su uživali u torti koju su izradili zajednički Škola za odgoj i obrazovanje i korisnici prihvatilišta za beskućnike u Puli.

« Povratak na novosti