Novosti

Humanitarna akcija "NEMA OPRAVDANJA"

Filantropski fond - Zajedno za zajednicu

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Istarske županije – Commissione per la parità di genere della Regione Istriana u suradnji sa Sigurnom kućom Istra i Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva pokrenulo je humanitarnu akciju „Nema opravdanja“.

Cilj ove humanitarne akcije prikupiti je sredstva koja će biti namijenjena za nabavku namještaja, videonadzornih kamera te financijsku pomoć korisnicama Sigurne kuće Istra. Sigurna kuća Istra djeluje kroz pružanje besplatne savjetodavne pomoći i smještaja ženama i djeci žrtvama obiteljskog nasilja te kroz edukaciju i podizanje svijesti građanstva o nasilju u obitelji kao društveno neprihvatljivom modelu ponašanja.

Kao znak pažnje za solidarno uključivanje u humanitarnu akciju „Nema opravdanja“ donatori na poklon dobivaju zbirku pjesama „Voljeti, hoću li opet moći?“ autorice Ljiljane Rotar. 

Ovom se kampanjom želi povećati svijest o važnosti prijave nasilja koje je rašireno i pogađa živote mnogih žena, ali se sustavno ne prijavljuje nadležnim tijelima u dostatnoj mjeri. Koordinatorica Sigurne kuće Istra Jadranka Černjul navodi da se tek kada su odnosi jako poremećeni i kad žena shvati da se nalazi u začaranom krugu i sama ne može izaći van obraća policiji i Sigurnoj kući. Teško je odrediti kada će doći taj trenutak, svaki je slučaj individualan, a nažalost neke žene trpe godinama, a neke potraže pomoć tek kad se nasilje događa nad djecom ili pred njima, tada su jako ranjive.

Budimo solidarni/e i budimo vjetar u leđa djevojkama, ženama i majkama koje su prebrodile najteže trenutke svoga života i prikupile hrabrost da započnu novi, bolji život. 

Podržimo ovu humanitarnu akciju i budimo dio pokreta ka društvu koje je spremno pomoći žrtvi nasilja, društvu koje počinitelje nasilja smatra odgovornim za nasilje i koje ne tolerira i strogo osuđuje nasilje nad ženom u obitelji, društvu koje je osviješteno da za nasilje nema opravdanja!

Donirati možete uplatom na sljedeći IBAN: HR7324840081502023083 Raifeissen banka

Svrha uplate: Za humanitarnu akciju "NEMA OPRAVDANJA"

Nakon izvršene uplate molimo da nam na e-mail: zaklada@civilnodrustvo-istra.hr pošaljete sljedeće podatke:

- Vaše puno ime i prezime ili Naziv tvrtke
- Adresa dostave
- OIB
- Iznos donacije

Humanitarna akcija „Nema opravdanja“ upisana je evidenciju humanitarnih akcija pod evidencijskom oznakom: IŽ-HA/OST-21-5.

Zbirku pjesama "Voljeti, hoću li opet moći?" dobiti ćete poštom na Vašu adresu. 

                           

« Povratak na novosti