Novosti

Građani se aktiviraju na izložbi #filantropija...?

Filantropski fond - Zajedno za zajednicu

Izložbu #filantropija…? koja se do 31. listopada održava u Muzejsko galerijskom prostoru Sveta Srca, do danas je posjetilo preko 2293 posjetitelja, među kojima i 26 vrtićkih, školskih ili studentskih grupa.

Cilj izložbe upravo je potaknuti građane na filantropsko djelovanje ili bar promišljanje filantropije i toga što mogu sami napraviti kako bi doprinijeli vlastitoj zajednici. Povijesne priče i interaktivni izlošci podsjećaju na različite mogućnosti pomaganja, ali i potiču na stvarnu akciju – donacijama novaca, odjeće ili plastične ambalaže na nekoliko punktova izložbe.

S obzirom da do sada prikupljenih 185 komada povratne ambalaže u udruzi Naš san njihov osmijeh te preko 760 kilograma odjeće koja je donirana Gradskom društvu Crvenog križa Pula od početka izložbe, čini se da su građani motivirani na filantropsko djelovanje. Knjiga dojmova u Svetim Srca se puni velikom brzinom, a izložba nastavlja motivirati građane.

„Budimo danas, sada i ovdje. Obujmo tuđe cipele i pomognimo. Sve najbolje pokretačima izložbe i čestitke!“

„Daruj osmijeh, on ništa ne košta, a znači mnogo i nekome uljepšava dan. Daruj ljubav, potporu, pohvalu, ohrabrenje…sve je besplatno, a drugima daje snage. Ostavi svoj trag u svijetu.“

To su samo neke od inspirativnih poruka građana nakon posjete izložbi.

Podsjećamo sve zainteresirane, da će i ove nedjelje 16.10.2016. biti organizirano besplatno stručno vođenje u 12.00 sati, a građani izložbu mogu samostalno pogledati svakim danom od 9.00 do 21.00 sat.

« Povratak na novosti