Novosti

Europski filantropski sektor pokrenuo portale "Filantropija za Ukrajinu" i "NVO za Ukrajinu"

Filantropski fond - Zajedno za zajednicu

Sektor filantropije odgovorio je na razornu situaciju u Ukrajini, mobilizirajući sredstva i donacije te poduzimajući procjene potreba i objavljujući priopćenja u prilog najteže pogođenima. Partneri iz cijelog filantropskog sektora pokrenuli su 15.03.2022. godine internetske portale PhilanthropyForUkraine.eu i NGOforUkraine.eu. Cilj inicijative je bolja koordinaciju napora, inicijativa i prilika za donacije iz europskog filantropskog sektora prema nevladinim organizacijama u Ukrajini i susjednim zemljama.

Portali će izravno podržati rad dvaju ključnih dionika, kojima je omogućeno da putem online predloška objave svoje potrebe i oblike podrške izravno na portalima na materinjem jeziku:

- filantropske organizacije, kroz pružanje podrške usmjerene na informiranje o resursima mobiliziranim za podršku Ukrajini; obavijesti o tome koje su obveze preuzete od strane njihovih srodnih organizacija te razumijevanje i mogućnost odgovora na potrebe nevladinih i lokalnih organizacija

- nevladine i lokalne organizacije, u cilju upoznavanja s podrškom koju pruža filantropska zajednica i olakšavanje komuniciranja svojih potreba za podrškom prema zajednici filantropskih aktera.

Vijest preuzeta s mrežne stranice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

« Povratak na novosti