Novosti

EFC i Dafne ujedinjuju se u novu organizaciju pod nazivom Philea

Filantropski fond - Zajedno za zajednicu

Na mrežnima stranicama Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Europske zaklade za filantropiju i društveni razvoj najavljeno je predstavljanje nove međunarodne neprofitne organizacije pod nazivom Philea koje će se održati 07.12.2022. godine. Riječ je o organizaciji koja je  nastala spajanjem dviju europskih organizacija ključnih za razvoj filantropije u međunarodnom kontekstu: European Foundation Centre - EFC i Donors and Foundations Networks in Europe - Dafne. Nova organizacija nazvana je "Philanthropy Europe Association" tj. skraćeno Philea.

Philea je zamišljena kao organizacija koja će filantropiji u Europi dati jači, ujedinjeniji i reprezentativniji glas te će biti novo središte za ljude i organizacije koje čvrsto vjeruju u filantropiju kao pokretačku snagu pozitivnih promjena.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj te Zaklada Kultura nova dugogodišnje su članice EFC-a, dok je Hrvatski forum zaklada ‘ZaDobroBIT!’ član DAFNE te će sve te organizacije svoja članstva nastaviti u novoj ujedinjenoj organizaciji Philea-i.

Profili EFC i Dafne na društvenim mrežama uskoro će biti spojeni i preimenovani, a njihov digitalni glas ujedinjen. Kako bi za novi Philea profil postigli što veći digitalni odjek, organiziran je izazov na Twitteru koji se sastoji u tome da svi zainteresirani na dan predstavljanja Philea-e koristeći hashtag #Phileals (spoj riječi „Philea“ i „ideali“) tweetaju, odnosno izraze svoje mišljenje, podijele svoje priče i ono što ih inspirira te pokažu što njihove organizacije rade ili žele postići u budućnosti i što filantropija i solidarnost zapravo znače njima ili njihovoj organizaciji.

Dodatne informacije možete potražiti na mrežnim stranicama Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Europske zaklade za filantropiju i društveni razvoj.

« Povratak na novosti