Novosti

Završetak projekta „ZA DJECU AFRIKE“ u Sibinju

Filantropski fond - Zajedno za zajednicu

OŠ „Ivan Mažuranić“ iz Sibinja već dugi niz godina provodi školski humanitarni projekt „Za djecu Afrike“ koji je svoju završnicu imao danas, 30. 6. 2017. godine.

Naime, sibinjsku školu i Učiteljsko vijeće su posjetili gosti iz Tanzanije iz škole Sv Franjo Asiški-Moshi, Kilimandžaro te podvinjski župnik pater Josaphat Moshi, misionar Družbe Duha Svetog.

Školu u Tanzaniji pohađa preko tristo djece s posebnim potrebama, albino i napuštena djeca o kojoj skrbi časna sestra Mary Benedicta.

Na žalost, kad se rode takva djeca u Africi , obitelji ih često napuste jer se smatra da će donijeti nesreću svima, a zbog praznovjerja i neznanja albino djeca često doživljavaju sakaćenja, a njihovi udovi i krv se koristi za razne obrede.

Djeca prepuštena ulici, bolesti i smrti utočište pronalaze u školi sestre Mary Benedicte koja uz pomoć dobrih ljudi i donacija udomljuje i pruža sigurnost i obrazovanje najodbačenijim članovima  društva.

U tome će im, zasigurno, pomoći vrijedna donacija OŠ „Ivan Mažuranić“ Sibinj u iznosu od 8 485,00 kn. Vrijedni učenici, roditelji i učitelji iz Matične i svih njenih područnih škola te KUD Tomislav iz Sibinja su kroz razne aktivnosti humanitarnih donacija kolača, projektnog dana Dana dobre hrane, kreativnih radionica prikupili taj značajan iznos i još jednom pokazali primjerom kako je za pomoć drugome dovoljno imati samo srca koja kucaju zajedno.

Izvor: http://os-imazuranic-sibinj.skole.hr/?news_hk=1&news_id=1255&mshow=290#mod_news

« Povratak na novosti