Novosti

“NITKO GLADAN” akcija u Puli s ciljem toplog obroka za sve

Filantropski fond - Zajedno za zajednicu

Kako bi pomogla sugrađanima koji iz raznih razloga nisu ostvarili pravo na besplatan obrok u pučkoj kuhinji, a u nepovoljnoj su socioekonomskoj situaciji, bili zbog korone ili i inače, vlasnica pulskog bistroa Punkt Danijela Maružin pokrenula je, skupa s Udrugom Institut i Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, akciju pod nazivom "Nitko gladan". Njome žele osigurati besplatan topli obrok svima onima kojima je potreban i na taj način potaknuti društveno odgovorno ponašanje, solidarnost i zajedništvo u lokalnoj zajednici.

Ovim se putem, pojašnjava, također želi promovirati važnost društvenog poduzetništva, društvenih promjena, socijalnog uključivanja, važnost osobnog djelovanja pojedinca i empatije s ciljem unaprjeđenja društva i borbe protiv siromaštva i isključenosti.

Kako pojašnjava, u projekt se svojim donacijama mogu uključiti svi građani, organizacije i poslovni subjekti, a osobe u potrebi mogu se javiti Udruzi Institut kako bi osigurali svoj obrok. Građani mogu podržati projekt uplatom donacije na račun HR4123600001502149780 Udruge Institut pri Zagrebačkoj banci. Tim novcem će se platiti obrok koji će djelatnici Punkta pripremiti i, u suradnji s Udrugom Institut, dostaviti potrebitima diljem Istarske županije.

Isto tako, oni koji žele mogu doći pojesti svoj obrok u bistrou. Također, u bistrou Punkt građani na licu mjesta mogu sami kupiti obrok za takve osobe ili priložiti donaciju u tu svrhu. Cijena toplog obroka iznosi 30 kuna.

Bistro Punkt zapošljava 11 osoba, od kojih su 70 posto osobe s invaliditetom ili pripadaju nekim drugim skupinama koje su u najtežim pozicijama na tržištu rada.

- Iako poslujemo u jednoj od najpogođenijih djelatnosti ovom krizom, u ugostiteljstvu, Punkt tijekom ovog teškog i izazovnog vremena nije otpustio niti jednog djelatnika, unatoč tome što nismo korisnici nikakvih potpora za očuvanje njihovih radnih mjesta. Dapače, i dalje pomažemo svojim donacijama svima kojima je pomoć potrebna, zaključuje ponosno Maružin.

Za sve dodatne informacije tu su telefoni 095/242-5551 za Bistro Punkt i Danijelu Maružin, i 098/367-317 za Udrugu Institut i Varju Bastiančić.

« Povratak na novosti