Novosti

Najavljena izložba #filantropija...?

Filantropski fond - Zajedno za zajednicu

Dana 22.09.2016. godine održana je konferencija za medije u Gradskoj vijećnici Grada Pule na kojoj je najavljena velika izložba o filantropiji i dobročinstvu pod nazivom #filantropija...? koja će se od 2. do 31. listopada održati u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca.

Konferenciji su nazočili: Boris Miletić, gradonačelnik Grada Pule, Helga Možé Glavan, upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva (organizator izložbe), Darko Komšo, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre (suorganizator izložbe) i Andrej Bader, autor izložbe i urednik. Na konferenciji su bili i brojni vanjski suradnici: dr. Milena Joksimović i mr. Tea Radola, Korana Lukić Šuran, Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turističke zajednice Grada Pule, Elena Puh Belci, zamjenica gradonačelnika Grada Pule, Irena Hrstić, ravnateljica Opće bolnice Pula, Jasna Vekić, Crveni križ Pula, Marko Bolković - Visualia group, Višnja Popović iz Škole za odgoj i obrazovanje Pula te Igor Loparić iz udruge Naš san njihov osmjeh.

Osnovni cilj izložbe je osvijestiti posjetitelje o važnosti filantropije i dobročinstva te ih potaknuti na proaktivnost u svojoj zajednici, stoga će se kroz cijelu izložbu provlačiti pitanje: A što možeš ti učiniti?
Izložba se sastoji od dvije glavne komponente: jedan će dio biti posvećen povijesti filantropije u Istri (s pregledom filantropa iz doba antike do 1. Svjetskog rata), dok će drugi dio tematizirati suvremenu filantropiju (današnjicu) na ovim područjima. Izložba je interaktivna, sadrži niz interaktivnih aktivnosti na pojedinim postavkama kojima se želi potaknuti posjetitelje na proaktivnost i osvijestiti ih da je dovoljno malo za pomoći.
Ulaz na izložbu i organizirani obilazak izložbe je besplatan.

U sklopu Tjedna filantropije, Zaklada će proslaviti 10 godina djelovanja te je izložba #filantropija...? jedan prekrasan način da se dobročinitelji iz sjene pokažu širokoj javnosti, ali i da se sami propitujemo "što mi možemo učiniti za naše društvo i sredine?".

Više fotografija možete pogledati unutar sljedećih galerija
« Povratak na novosti