Novosti

Humanitarna akcija "Ruža koja ljubav pruža"

Filantropski fond - Zajedno za zajednicu

U tijeku je humanitarna akcija "Ruža koja ljubav pruža" kojom se prikupljaju donacije za djecu iz Dječjeg doma "Ruža Petrović", a trajat će do 23. prosinca.

U Dječjem domu trenutno skrbe o 37 djece, u dobi od 7 do 21 godine, za koje se prikupljaju higijenske potrepštine (šamponi, kupke, paste i četkice za zube, britvice, losioni za tijelo, dezodoransi, ulošci, deterdženti za odjeću), školski pribor (bilježnice, bojice, flomasteri, olovke, pernice), igračke (video-igrice za ps4 i Xbox, kontroleri, društvene igrice, lopte za stolni tenis i nogomet, oprema za igru na otvorenom) i poklon bonovi za odjeću ili kozmetiku da bi djeca mogla odabrati nešto po svom izboru.

Djeci su potrebna i nova prijenosna računala i kompjuteri, neophodni za praćenje online nastave, pa će se prikupljen novac uložiti u tu svrhu, kaže nam organizatorica ove humanitarne akcije Saša Dakić.

- Krenula sam u ovu akciju jer mislim da u ovim teškim vremenima trebamo misliti i na druge, ne samo na sebe. Problem je što ne primjećujemo druge ljude, već svoje sitne probleme smatramo najvećima. Htjela sam iskoristiti svoje slobodno vrijeme i uložiti energiju u nešto korisno i važno, a ne gubiti ga, recimo, na ispijanje kava u kafićima. Također, slaba sam na djecu, a ovo su većinom djeca kojoj nedostaje ljubav i briga primarne obitelji, pa već kad im ne možemo to dati, možemo im barem malo uljepšati djetinjstvo i blagdane na ovaj način. Smatram da trebamo djelovati, a ne samo pričati, konkretna je Saša.

Novčana sredstva mogu se uplatiti direktno na račun Doma "Ruža Petrović" u Hrvatskoj poštanskoj banci (IBAN: HR8523900011100016656, Akcija "Ruža koja ljubav pruža"). Darove pak treba predati u Piantinu, ili direktno organizatorici akcije Saši Dakić (092/328-0534). Svi prikupljeni darovi odnijet će se u Dječji dom "Ruža Petrović" 24. prosinca, a zbog aktualne epidemiološke situacije do daljnjeg se ne primaju rabljena odjeća, obuća i igračke.

« Povratak na novosti