Društveno odgovorno poslovanje (DOP)

Članovi Fonda

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE BRINJE

Turistička zajednica Općine Brinje osnovana je prije dvije godine, s ciljem promicanja turizma, podizanja razine turističke ponude te provođenja turističkih aktivnosti na području općine Brinje. Turistička zajednica potiče akcije u očuvanju turističkog prostora, unapređivanja turističkog okruženja, zaštite okoliša, te prirodne i kulturne baštine područja na kojem je osnovana.

Osim svoje redovite djelatnosti aktivno sudjeluje u radu udruga civilnog društva s ciljem unapređenja prirodnih i društvenih vrijednosti okruženja.

Web adresa

 

MILENIJ HOTELI OPATIJA - AMADRIA PARK

Milenij hoteli postoje i djeluju u Opatiji već 16 godina pružajući savršen doživljaj odmora uz najviše standarde u hotelijerstvu i kontinuirane inovacije. Grupacija Milenij hoteli d.o.o. može se pohvaliti savršenim spojem idealne lokacije, iznimne ljubaznosti i prijateljske atmosfere. U vlasništvu ima 6 luksuznih hotela u Opatiji kategorije 4 i 5 zvjezdica i to hotel Milenij, hotel Grand 4 opatijska cvijeta, hotel Continental, hotel Agava, hotel Sv. Jakov, najnoviji dizajn hotel Royal sa plažom Royal beach, te hostel Link. Može se pohvaliti najatraktivnijim lokacijama, Fine dining restoranima, kavanama i barovima, Wellness Centrima, jedinstvenim ‘Gastro Svijetom’, autohtonom hrvatskom kuhinjom, tradicija izrade domaćih slastica i čokolade, najmoderniji kongresni kapaciteti, glazbeni programi tijekom cijele godine i slično. Milenij hoteli d.o.o. pružaju savršen doživljaj odmora uz najviše standarde u hotelijerstvu, ali svojim djelovanjem promiču i potiču i društveno odgovorno poslovanje. Uzimajući u obzir vrijednosti kojima se vodimo i na kojima temeljimo naš rad, strategija donacija i  sponzorstava usmjerena je na podršku projektima od nacionalne važnosti i važnosti za lokalnu zajednicu, projektima koji promiču čuvanje kulturnih i prirodnih resursa, poticanje razvoja nacionalnih i lokalnih sportskih klubova, podizanje kvalitete života onih kojima je to najpotrebnije, posebice najmlađih i najstarijih članova zajednice. Važna nam je kvaliteta projekta i usklađenost s vrijednostima te  sponzorskom i donacijskom strategijom Milenij hotela, kao i usmjerenost na pozitivne promjene jer sve to pridonosi pozitivnom imidžu i identitetu naše tvrtke.

Poštujemo zajednicu u kojoj živimo i djelujemo čuvajući njezine vrijednosti i potičući stvaranje novih. Naša je dužnost biti učinkovit, profitabilan i održiv sustav, kako bismo nastavili doprinositi unaprjeđenju života svih naših dionika te razvoju i boljitku zajednice u kojoj poslujemo.

Društveno odgovorno poslovanje utkano je u samu srž naše tvrtke. Milenij hoteli oduvijek su podržavali dugoročne projekte od trajne vrijednosti za lokalnu zajednicu i društvo u cjelini. 

Web adresa

VALAMAR RIVIERA

Valamar Riviera je vodeća turistička kompanija koja u svojih 30 hotela i ljetovališta te 15 kamping ljetovališta duž jadranske obale – u Istri, na otocima Krku i Rabu te u Dubrovniku, može smjestiti preko 55.000 gostiju dnevno što čini oko 12 posto ukupnog kategoriziranog smještaja u Hrvatskoj. Strategija kompanije počiva na načelu da su ulaganja u podizanje kvalitete smještaja, razvoj talenata, inovativne usluge i razvoj destinacije glavni pokretač rasta i razvoja. Valamar Riviera veliki je investitor u turizam s više od 3 milijarde kuna ulaganja u razvoj i podizanje kvalitete portfelja turističke imovine u posljednjih 13 godina.

Znanje, profesionalnost i vrijedan rad naših 4.900 zaposlenika temelj su izvrsnosti usluge, održivosti i rasta poslovanja. Vizija Valamara je biti predvodnik u promjeni paradigme razvoja odmorišnog turizma te stvarati skladan odnos između hotelijerstva i turističke destinacije, stapajući specifične lokalne doživljaje i autentično gostoprimstvo u jedinstveno turističko iskustvo. Na taj način Valamar Riviera stvara iznimnu dodanu vrijednost za dionike te pridonosi razvoju lokalnog gospodarstva i izgradnji dugoročno održive budućnosti.

Društveno odgovorno poslovanje - Odgovoran razvoj turizma i destinacija

Društveno odgovorno poslovanje u Valamar Rivijeri sastavni je dio tradicije poslovanja u turizmu duge šest desetljeća i ukorijenjeno je u uvjerenju da je održivost poslovanja strateški cilj i ključni pokretač stvaranja nove vrijednosti.

Ono je temelj svih strateških inicijativa i jedan od ključnih strateških ciljeva naše kompanije, uključujući razvoj i osposobljavanje zaposlenika, ulaganje u lokalnu zajednicu i brigu za potrebite, sustavan pristup očuvanju okoliša i kvalitete Jadranskoga mora, kao i transparentnosti i odgovornosti kompanije prema njezinim dionicima, investitorima i dioničarima. Za društveno odgovorne projekte izdvajamo 2,5% godišnjeg prihoda, a sva naša nastojanja društveno odgovornog poslovanja strukturirali smo u osam krovnih programa: Veliko srce Valamara, Znanjem do izvrsnosti u turizmu, Razvijamo kulturu i umjetnost, Obogatimo turističku ponudu, Čuvajmo prirodne ljepote i okoliš u kojem poslujemo i živimo, Volimo sport, Mališani uče o turizmu, Podrška kolegama u mirovini. 

Web adresa